Dödshjälp i Sverige, ja tack!

I Sverige är det olagligt med dödshjälp. Om en läkare skulle årtalas för att ha använt dödshjälp blir han/hon dömd för dråp. Men ändå så sker det i Sverige i hemlighet.


Jag tycker det borde vara lagligt i sverige med dödshjälp. Om man inte har viljan att leva längre, ska man då inte få rätt att bestämma om man ska dö? Det finns dom som mår psykiskt dåligt och skadar sig själva på grund av det, och istället för att hålla på och skada sig ska dom kunna välja att dö.

 

Det finns dom som har en sjukdom som gör att dom kan inte lämna sängen vissa kan inte andas själva. Det finns dom Som inte ser någon mening med att leva. Kan inte dom få välja att få hjälp med att dö? Eller de som hamnar i en tex en bilolycka och skaddar sig alvarligt och har svåra skaor och kanske aldrig kommer bli fri från koronisk värk. Om dom känner att dom är redo att dö så tycker jag att dom ska få välja att dö.

 

Men det finns en stor risk med dödshjälp. Det finns dom som kan ångra sig, att det bara är en fas i livet då det är lite ner. Och det kommer bli bättre om något år. Eller om man är allvarligt sjuk: det finns ju faktiskt en chans att det kommer ett läkemedel som kan bota ens sjukdom. Men om det inte är det och att dom inte blir psykiskt bättre eller deras sjukdom förblir obotlig, ska vi då ge dom falska förhoppningar om att bli bättre?

 

Om dom som inte vill leva så skulle det bli en besparing för vården. Man "slösar" inte läk0emedel på någon som egentligen inte vill det. Det skulle bli mer plats på sjukhusen för dom som vill få sin vård. Dom skulle också spara pengar som dom kan ha till forskning så man kan hittar mer botemedel till sjukdomar som hjärt-sjukdomar eller cancer.

 

Så inför dödshälp i Sverige!

//Elin


Kommentarer
Postat av: Miriam Larsson

Bra jobbat, Elin!

Snygg inledning, särskilt det sista: "ändå sker det i Sverige i hemlighet". Men jag skulle vilja se mer av det i bakgrunden - hur då, var, och hur många? Se om du kan rota fram lite siffror och fakta på det stora nätet.

Ditt motargument (ångerrätt saknas) behöver bemötas. Alltså, argumentera MOT motargumentet direkt.

Du behöver sätta ut lite kommatecken, stor bokstav och kolla meningsbyggnad lite här och där. Men jag hjälper dig med det på lektionen.

2011-12-06 @ 21:54:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0